Linkbuilden

De absolute basisprincipes van SEO en linkbuilding

Voor een SEO is het uiteindelijke doel om boven de vouw op de eerste pagina van de zoekmachines te komen. Dit garandeert bijna verkeer – zowel gerichte bezoekers als gestage stroom van hits. Natuurlijk is verkeer absoluut essentieel voor een website. Het biedt uw site een community en afhankelijk van het doel van uw site kunt u alleen met verkeer geld verdienen of veel geloofwaardigheid opbouwen.

Om de ranking te krijgen die ze zoeken, wijden SEO’s hun expertise aan zowel on-page als off-page aspecten van het trekken van de aandacht van de zoekmachine. Het is belangrijk dat een website kan worden gelezen door de spiders van zoekmachines op een manier die de focus van de site en de belangrijkste trefwoorden benadrukt. Dit is in een notendop het optimalisatieproces ter plaatse. Het off-site proces omvatte het promoten van de site naar andere sites om backlinks aan te trekken die autoriteit en relevantie teruggeven aan de doelsite en de zoekmachines aanmoedigen om deze te rangschikken.

De meest voorkomende SEO-praktijken op locatie draaien om de inhoud en de broncode. Natuurlijk moet de inhoud de zoekwoorden waar de site over gaat prominent genoeg bevatten om opgemerkt en gerangschikt te worden voor die zoekwoorden. Omdat de spiders van zoekmachines echter een site via de broncode lezen, zijn er veel meer coderingshints die aan de zoekmachines moeten worden gegeven zodat ze voldoende worden geïnstrueerd over het onderwerp van de site. Metatags, Alt-tags, koptags en ankertekst zijn slechts enkele van de methoden die hier worden gebruikt.

Ten slotte, zodra een site correct is gebouwd voor optimalisatiefactoren op de pagina en de broncode, zal een SEO de site promoten bij andere webmasters die op zoek zijn naar ankertekst-backlinks die de beoogde zoekwoorden bevatten. Een deel van de backlinking gebeurt op natuurlijke wijze wanneer andere webmasters, bloggers en bezoekers naar de site linken op hun eigen virtuele onroerend goed of via sociale bookmarkingsites. Maar er wordt ook veel genetwerkt achter de schermen om andere site-eigenaren, met name die met gezaghebbende sites, aan te moedigen om naar een nieuwe site te linken.

Deze basisprincipes van SEO en linkbuilding kunnen zowel door ervaren als nieuwe webmasters worden gevolgd en er is veel informatie online om alle categorieën website-makers te helpen. De sleutel tot het succes van elke site is natuurlijk de inhoud. Goede inhoud zal altijd het amateurisme overtreffen omdat het zijn eigen autoriteit en interesse zal genereren. Toch is het belangrijk om de basisprincipes van SEO en linkbuilding te kennen die zullen helpen om uw site te promoten bij spiders van zoekmachines en om u vermeld en gerangschikt te krijgen in de zoekmachines.


Bron: James Spacey

Geef een reactie