Linkbuilden

Forum Link Building – Wat niet te doen?

Het is gemakkelijk om een ​​beginnende SEO te herkennen die bezig is met het bouwen van forumlinks. Net zo eenvoudig als een bruid spotten op weg naar de kerk. Dit zijn mensen die in de zoekmachineoptimalisatie-industrie willen stappen, maar slechts de helft van de kennis hebben – als dat zo is.

Het verhaal gaat meestal dat persoon X op een ochtend wakker wordt en besluit SEO-expert te worden. Surfen op het internet onthult enkele tips die allemaal op elkaar lijken – SEO-mensen doen aan linkbuilding voor hun klanten en forums zijn een geweldige plek om dit te doen. Dus het is dat een andere “Search Engine Optimization Guru” is geboren.

Een beetje rondscharrelen om de eerste klant te vinden en dan naar de forums voor een dagelijkse routine van linkbuilding. Een paar maanden later werkt niets en ze vragen zich af waarom niet. Hun cliënt vraagt ​​zich af waarom ze ooit afscheid hebben genomen van hard geld.

Dus wat gaat er mis?

Hoe werkt het bouwen van forumlinks?

Eerst de basis. Zoekmachinecrawlers houden van pagina’s met veel originele inhoud die een bepaald thema volgen, omdat ze duidelijk en met vertrouwen kunnen worden geïndexeerd. Goede inhoud trekt ook natuurlijke links van anderen aan, waardoor de pagina nog hoger wordt gerangschikt.

Een goed gesprek kan bovenaan de zoekresultaten komen, wat betekent dat elke link op de pagina ook een groot gewicht heeft. Dit is wat linkbuilding in forums aantrekt.

Zoekmachineoptimalisaties proberen ofwel een teruglink in hun commentaar te krijgen of door een ‘handtekening’ te gebruiken – een korte regel die wordt weergegeven na elke opmerking die ze maken en waar ze links mogen plaatsen – meestal tussen twee en vier.

Hoe forumlinks op de juiste manier te bouwen

Dit is wat u moet vermijden:

Korte inhoud – als u een kort antwoord geeft op een forum, draagt ​​u niet bij aan een tekstrijke pagina met originele inhoud en dat is waar de zoekmachines naar op zoek zijn. Een klassiek voorbeeld dat ik elke dag zie, is de forumvraag “Ik wil een SEO-expert worden, tips?” wat wordt gevolgd door een antwoord “Je moet linkbuilding doen, forums zijn goed”. Korte antwoorden zoals deze zullen de pagina niet helpen om in de toekomst een sterke positie te bereiken, omdat er weinig originele inhoud is, dus links ervan hebben weinig waarde.

Dubbele inhoud – om een ​​link te krijgen, zullen veel SEO-beginners een andere opmerking in zijn geheel citeren en dan iets zeggen als “Ik ben het hier helemaal mee eens”. Door dit te doen hebben ze dubbele inhoud op de pagina gecreëerd (die crawlers niet leuk vinden) en zo hun link toch gedevalueerd.

Links zonder thema – de links in een handtekening moeten relevant zijn voor het thema van de discussie. Als de forumthread gaat over zoekmachineoptimalisatie en de links in uw handtekening zijn voor “gum boots” en “biologisch vruchtensap”, dan bent u op weg naar nergens. Niet alleen worden uw links verdisconteerd, u devalueert ook de potentiële sterkte van de pagina.

Hoe crawlers van zoekmachines een forumpagina lezen

Laten we dat samenvatten om te begrijpen hoe slecht het bouwen van forumlinks faalt. Stel je nu een crawler of robot van een zoekmachine voor die naar een SEO-forumpagina komt. Hier is hoe het denkt:

  • Oeh! Mooie pagina over zoekmachine optimalisatie
  • Hm. Niet veel tekst maar ik begrijp het thema zeker
  • Oh! Een link naar “gum boots” en een naar “biologisch vruchtensap”. Dat heeft niets met het gesprek te maken – lijkt me een beetje spam, ik negeer die links maar ik ben nu ook achterdochtig over deze pagina
  • Wat is dit? Wat dubbele inhoud? Ik begin nu erg achterdochtig te worden
  • Nou, ik zet dit in mijn index op positie 40.000.000 voor de zoekterm “SEO”

Samengevat kan het bouwen van forumlinks veel gewicht in de schaal leggen bij zoekmachineoptimalisatie, maar niet wanneer het wordt uitgevoerd door een beginner.


Bron: Tim H. Hill

Geef een reactie